Welkom op de website van Salon Koru

Geïnspireerd door de natuur. Salon voor huidverzorging, -verbetering en ontspanning!

In de huidige samenleving ervaren mensen steeds vaker huidproblemen. Dit heeft diverse oorzaken en is per persoon verschillend. Mensen ervaren ook vaak meer en meer drukte in het dagelijkse leven. Hetzij drukte door het werk of drukte door de combinatie van werk, zorg voor anderen en het onderhouden van sociale contacten.

We zien ook een beweging dat mensen “(meer) bewust willen leven”. Dit zien we op allerlei vlakken terugkomen zoals de opmars van delen maar ook een milieuvriendelijkere leefstijl. Daarnaast is er vergrote aandacht voor (mentaal) welzijn. De samenwerking tussen lichaam en geest zoals dat in het Oosten algemeen bekend is krijgt ook in Nederland steeds meer een platform. Met mijn aanbod wil ik hierop inspelen:

 • Binnen Salon Koru richt ik mij allereerst op het verzorgen en/of verbeteren van de huid door middel van behandelingen die daarop gericht zijn. Bij een intake hoor ik graag wat jij wenst maar kijk ik ook wat de huid nodig heeft. Samen beslissen we vervolgens over de in te zetten behandeling.
 • Ten tweede richt ik mij op ontspanning. Dit vind ik een enorm belangrijk onderdeel in de behandelingen maar ik vind het ook gewoon erg leuk om te doen! Momenteel kan ik klassieke massages aanbieden maar ik wil mij aanvullend laten onderwijzen op het gebied van massages zodat ik uiteindelijk meerdere massage-/ontspanningstechnieken aan kan bieden naast de klassieke massages.
 • Passend bij de vraag wil ik met name werken met natuurzuivere beauty- en huidverzorgingsproducten. In de salon worden o.a. producten van Wild Ferns en Nouvital Cosmetics gebruikt.

Het lijkt me hartstikke leuk je binnenkort te ontmoeten bij Salon Koru; voor een heerlijk rust- en verwenmoment voor jezelf om even op adem te komen uit de drukte van alledag!

Mocht je meer willen weten dan vertel ik je hieronder graag nog wat meer over mijzelf én over de naam van mijn salon. 

Wie ben ik?

 • Mijn naam is Jenna Veldkamp-Oost.
 • Als kind wou ik schoonheidsspecialiste worden zonder daar een duidelijk beeld bij te hebben.
 • Na de middelbare school koos ik echter voor een sociale opleiding met een betere baanzekerheid.
 • Ik heb, met veel plezier, diverse beroepen uitgeoefend in zorg en welzijn.
 • In 2008 ben ik getrouwd met Sjoerd. We delen ons huis in Emmeloord met onze katten.
 • In 2017 ben ik ernstig ziek geweest. Dat heeft mijn ogen geopend dat het leven zomaar anders kan worden en dat ik maar één leven te leven heb. Dus wil ik vooral datgene doen waar ik gelukkig van word!
 • In 2021 heb ik een loopbaancoaching traject gevolgd. Naast mijn werk en hobby's ben ik op zoek gegaan naar wat nog meer bij mij past. De uitslag was o.a. een beroep in de richting van schoonheidsspecialiste of masseur. Eigenlijk wat ik dus als kind al wou blijkt ook nog eens écht bij mijn kwaliteiten en wensen te passen. Dus ben ik me vanaf 2022 gaan omscholen tot schoonheidsspecialiste!
 • Op dit moment werk ik als welzijnswerker in de Noordoostpolder én vanaf 2023 dus ook als gediplomeerd schoonheidsspecialiste in Emmeloord 🙂

 Waarom de naam Salon Koru?

Bovenstaande foto's hebben wij gemaakt in Nieuw-Zeeland tijdens één van onze vakanties door dat mooie land. Nieuw-Zeeland heeft veel "Native Forest": authentieke natuur (planten, bomen en dieren). De varen komt veel voor en de Silver Fern is een varensoort die alleen daar voorkomt. Het blad van de Silver Fern is een zeer bekend identiteitssymbool voor het land. Koru is een Māori woord voor lus of spoel maar het wordt ook gebruikt voor het ontrollende nieuwe blad van een varen (zie middelste foto).


In de Māori cultuur staat de Koru symbool voor groei en leven. De spiraalvorm laat iets zien van oneindige beweging en staat daarom ook voor nieuw leven, nieuw begin, harmonie en vrede.

Toen wij daar waren werd ons verteld over de diverse betekenissen van de Koru. Het staat voor de eindigheid van het leven maar ook voor het constant in beweging zijn. Na mijn ziek zijn ben ik me erg bewust geworden van de eindigheid van het leven maar des te meer doordrongen geraakt van de wens om er iets van te maken in dit ene leven wat mij is gegeven!

Voor mij, in deze transitie, staat de Koru dus ook symbool voor het volgen van mijn eigen pad. De stap die ik nu alsnog zet om iets te gaan doen met de fysieke gezondheid van mensen. Wat ik graag doe is mensen helpen en dat kan ik op deze manier nog beter doen!

De Koru staat voor mij ook voor veranderingen voor de klanten die ik hoop te ontvangen. Ook zij hebben één leven en ik vind het waardevol dat ik daar op een bepaald moment (al hoe kort- of langdurig ook) onderdeel van mag zijn. Dat ik iets kan bijdragen aan hun welzijn en dat hun huid zich opnieuw mag voeden en zich weer kan herstellen.